Kjære alle dere som har et hjerte for sanitetsforeningen

Jeg håper dere har hatt en fin sommer.  For mange av oss er den nok blitt annerledes på grunn av pandemien vi er midt i. For min del byttes nå sommerens aktiviteter og fjordutsikt med inspirerende og viktig arbeid i foreningen. 


Oppstart av aktiviteter gjelder også for alle våre ressurssterke støttespillere og samarbeidspartnere.  Nedenfor ser du noen av dem som brenner for å utvikle aktiviteter til beste for sårbare grupper i samfunnet i samarbeid med Bergen sanitetsforening (BS):

gjengen

Fra venstre ser du Eli Lea som sammen med Foreningen utvikler et kulturopplegg for hjemmeboende med demens.  På andre siden av meg står Silje Grastveit fra Impact Hub som vi samarbeider med rundt etablering av Kvinnehelsehus i Bergen. Neste er styremedlem Elisabeth Eliassen som står ved siden av Vibeke Dale Oen fra Dale Oen Academy som har et opplegg for ungdommer som dropper ut av skolen, et samarbeid med Foreningen der vi også ønsker å engasjere våre medlemmer.  Neste er styremedlem Marthe Jansen ved siden av Anna Helle Valla som brenner for verdig alderdom gjennom SISTE KAPITTEL et samarbeid med Foreningen.  Så ser dere familien Marthe Valle som har ansvar for livsmestringsprosjektet RO/URO for våre 9. klassinger.  Fremst til høyre ser du Iben Bergstrøm som har ansvar for våre sosiale medier og sikrer at dere holdes oppdatert på det vi driver med. 

Dere vil treffe alle disse engasjerte sosialentreprenørene ut over høsten – følg med.

Styret arbeider for å åpne opp igjen foreningsaktivitet i høst slik at vi kan møtes.  Mye skjer og har skjedd i prosjektene vi arbeider med, men vi savner møtepunktene med dere.

Allerede denne uken er Omsorgsberedskapsgruppen i sving med fylkesleder Olaug Borge i spissen.  Bergen sanitetsforening mottar mat- og sanitærartikler fra Orkla tirsdag 25.08.20.  Disse varene skal pakkes i 500 nett for å deles ut til sårbare familier i Bergen og omegn.  Et samarbeid mellom Omsorgsgruppene i Bergen og omland.

I oktober får vi anledning til å møtes tirsdag 6. oktober.  Møtet vil bli både sosialt – «lenge siden sist» – og et møte med en av våre viktige samarbeidspartnere som vil fortelle om det hun gløder for.

22. oktober vil Irene Nygaardsvik reflektere over «I frykt og kjærlighet?» i Elise Dethloff-salen på Hotell Terminus kl 18.30-20.30.

I november vil Anna Luise Kirkengen formidle sitt arbeid om «Krenkede barn blir syke voksne». 

Også denne gang møtes vi i Elise Dethloff- salen i Hotell Terminus. 

Se ellers aktivitetsplanen på vår webside her: https://www.bergensanitetsforening.no/aktiviteter#2020-10-01 .Den er ikke komplett, den oppdateres undervegs.

Som dere fikk et lite innblikk i over ved presentasjon av samarbeidspartnerne våre arbeider styret med viktig og interessant utvikling av sosialt entreprenørskap innenfor:

  • N.K.S. UNG – Psykisk helse og livsmestring hos våre unge
  • N.K.S. ELDRE – Psykisk helse og livsmestring hos våre eldre
  • Kvinnehelsehus og inkludering.

Spennende prosjekter som dere vil få møte når vi samles 1. tirsdagen i måneden i oktober, november og desember.  Følg ellers med på websiden, Facebook og Instagram.

Jeg ønsker dere alle en god og positiv høst.  Ta vare på dere selv og hverandre!

Vi gleder oss til vi møtes – hjertelig velkommen

Hilsen Helén Botnevik

Styreleder

Herlig utsikt fra hytten

Image