Hva betyr det å engasjere seg? Møt Eden som er frivillig i Motherhood

Eden er frivillig i Motherhood, N.K.S sitt lavterskel veilednings- og refleksjonsprogram for innvandrerkvinner som skal oppdra barn i Norge.

Eden og Sara

Med hele fem språk under beltet og en sprudlende personlighet er Eden en superressurs som frivillig i Bergen sanitetsforenings Motherhood gruppe. Vi vil lære mer om Eden, og lurer på hva som fikk henne til å engasjere seg som frivillig.

Hvem er Eden?
Jeg kom til Norge fra Eritrea i 2011, fordi jeg er opptatt av frihet! For meg er Norge et land hvor jeg opplever 100% frihet. Det er slik frihet vi ønsket oss i Eritrea, hvor vi har slåss for frihet fra Etiopia. Kvinners frihet er viktig for meg, det er jeg veldig opptatt av. For meg er det viktig å være en bro mellom eritreiske kvinner og folket. Integrering er så viktig for meg, og selv om jeg ikke snakker så godt norsk, prøver jeg alt jeg kan. Jeg har også en herlig datter. 

Motherhood gruppe

Hvorfor vil du være frivillig?
En venninne tipset meg om Motherhood kurset, og jeg fikk muligheten til å bli frivillig. Nå vil jeg dele kunnskapen fra kurset videre til andre eritreiske kvinner. De er i en sårbar situasjon hvor de har flyttet til et nytt land med barna, og lurer på hvordan de skal integrere dem best mulig. Jeg føler meg heldig som har samlet denne gruppen fine gruppen med koordinator Vivian og Caroline, som også er frivillig. Jeg liker så godt å hjelpe folk, og gjennom å være frivillig får jeg muligheten til å hjelpe andre eritrere. I tillegg lærer jeg så mye! Ikke bare fra kurset men også fra de som deltar. 

Lemlem eden og sara

Hva er det med Motherhood som engasjerer deg?
Det er viktig for meg fordi det handler om mødre som kommer til et nytt land med barna, slik jeg selv gjorde. Barna utvikler seg raskere enn voksne, og lærer seg andre ting enn oss som har vokst opp i eritrea. Vi har ikke like god kulturforståelse som barna. Derfor kan vi misforstå hverandre. Motherhood kurset smelter sammen norsk og eritreisk kultur slik at vi får sterke mødre som står på egne ben, som gir sterke barn. Har mødrene også god helse og god utdanning får barna best mulig utgangspunkt. 

Motherhood gruppe frasiden

Hvor går veien videre for Eden?
Selv om jeg har fylt 50 år vil jeg gå på skole, og jeg drømmer om å bli sykepleier. 

 

20-21.juni kurser Norske Kvinners sanitetsforening nye gruppeledere til Motherhood. Ønsker du å delta på kurs i Oslo og være frivillig leder av en Motherhood gruppe til høsten? Kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Hold deg oppdatert

Motta informasjon og nyheter fra oss i Bergen N.K.S. Legg inn din e-post adresse under: