Kjære medlem

 Vi håper at du og dine har det bra.  Verden er satt på hode for oss alle, men vi berøres i ulik grad. Mange sliter med sykdommer og plager som ikke er koronarelaterte.  Vi har også dere i tankene. Det samme gjelder du som er permittert, eller må stenge ned virksomheten p.g.a. myndighetskrav eller bortfall av marked.


Naturen og mikrobene har tatt kontroll - en uventet situasjon der fienden er naturen selv. Det er spesielt å kjenne på at smittefaren er reell og smittevern-innsatsen fra oss alle er livsviktig. Historien viser at lignende angrep har moder jord vært utsatt for utallige ganger og det går over/blir bedre, legevitenskapen vil nok få kontroll.

En av sanitetskvinnenes grunnleggere i Bergen, lege Elise Dethloff, kjempet mot tuberkulosebakterier for 122 år siden i Bergen. Også da var hygienetiltak avgjørende.  Håndvask var sentralt og sanitetskvinnene gjorde en formidabel innsats den gang.

Også i dag stiller sanitetskvinner, gjennom omsorgsberedskapsgruppene, seg til disposisjon for kommunene.  Svært mange ønsker å bidra, men vi registrerer at formidlet behov pr i dag fra kommunene ikke er så store, i alle fall ikke i Bergen og omegn. Vi er klare om behovet melder seg.  Dersom du vil bidra er det fint om du tar kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vårt moderne helsevesen er rustet på en helt annen måte enn for 120 år siden og takk for det. Det samme gjelder vårt politiske system som gjør det de kan for å ivareta oss.  Vi i Norge er privilegerte til tross for fall i oljeprisen.

Stor takk til alle helsearbeidere, transportarbeidere, lærere, politikere og andre som gjør det de kan for at vi skal komme gjennom dette på best mulig måte. Mange av våre søstre og brødre i verdens fattige land har store utfordringer, bla.a. med mangel på vann Kanskje vi kan gi en påskegave ved å støtte prosjekter som sørger for vann til områder som mangler det.

Som en liten påskehilsen fra oss til dere vil vi bruke ord fra «Dikt om livet»:


«Når du trasker ned langs livets vei

og stormen plutselig tar tak i deg
hold deg da godt fast i en venn
og husk at været alltid stilner igjen.»

Vi ønsker deg og dine god helse, ta vare på hverandre og la vennskap blomstre.


GOD PÅSKE!

Image
Image
Image