Nytt kvinnehelsehus i Bergen - har du innspill?

Sykdomsmønster, ulike livssituasjoner, ulik tiltro til helsesystemet, kulturforståelse og språk er noen av utfordringene norsk helsesystem står over for å sikre likeverdige helsetjenester for alle. Disse utfordringene krever handling.


Med det potensielle Kvinnehelse-huset i Bergen vil Sanitetskvinnene bidra til å møte disse utfordringene. Sanitetskvinnene setter søkelys på behovet for kjønnsbasert kunnskap om helse. Det nye kvinnehelsehuset vil ha fokus på seksuell og reproduktiv helse blant minoritetskvinner samt etnisk norske kvinner i en sårbar eller ny livssituasjon.

Et område det er ulikheter og utfordringer på, er seksuell og reproduktiv helse. Kvinner med minoritetsbakgrunn oppsøker i mindre grad helsetjenester og har mindre kunnskap om sine helserettigheter enn etniske nordmenn.

Kvinner i en sårbar situasjon opplever ikke alltid tilgang til felleskap og helsetjenester, og har ofte en sosioøkonomiske side. Vold mot kvinner er også en stor utfordring, og Sanitetskvinnene mener det fortsatt er en lang vei å gå før vi i Norge gjør en god nok jobb for å forebygge vold mot kvinner og hjelpe de som rammes.

Image

Har du innspill?

Ta kontakt med prosjektleder Hilde Asbjørnsen Sjøbø

THE AMAZING SLIDESHOW ADDON!

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 99 36 59 30