Møt Regine Sætre Frisch, gründer av FibroFokus

Regine Sætre Frisch er klinisk sosionom, familieterapeut, veileder og Fibromyalgia Advisor. Hun har i store deler av sitt liv levd med langvarig sykdom. Likevel har hun fulgt drømmene sine og startet klinikken FibroFokus, som hjelper deg med fibromyalgi med varige livsendringer.

Regine kommer på besøk til Kvinnehelsehuset for å markere fibromyalgidagen den 19.mai, og i forkant ville vi bli litt bedre kjent med henne. 

Hvem er Regine, fortell litt om deg selv!

Jeg er mamma, ektefelle, datter, svigerdatter, søster, venninne og tante. Jeg elsker å lære så derfor har jeg brukt mye tid på å studere. Jeg er utdannet klinisk sosionom, familieterapeut, veileder og Fibromyalgia Advisor. Jeg har i store deler av mitt liv levd med langvarig sykdom.

 IMG 2316 web

Når og hvorfor startet du Fibrofokus?

Jeg ble diagnostiser med fibromyalgi i 2017 etter mange år med smerter og utmattelse. Da jeg endelig ble diagnostisert ble jeg så oppgitt og frustrert over at det ikke fantes et poliklinisk helhetlig tilbud som kunne hjelpe meg. Denne frustrasjonen over manglende poliklinisk tilbud for vår diagnose delte jeg med mine hjelpere, min naprapat og min fastlege. Sammen laget vi fundamentet for vårt firma Smertesnakk AS og vårt hovedprosjekt Fibrofokus.  Vår klinikk åpnet august 2020 hvor vi tok imot våre første pasienter. Det er fint å tenke på at jeg som pasient fikk gå sammen med mine hjelpere for å lage det tilbudet vi tenkte mennesker som lever med fibromyalgi og langvarig sykdom trenger.

 Behandling web

Hva vil det si for deg å leve med en kronisk sykdom?

Jeg foretrekker å si at jeg lever med langvarig sykdom. Det er noe med ordet kronisk som jeg ikke helt liker. Det at noe er kronisk betyr at det alltid vil være slik som det er akkurat nå. Det å leve med langvarig sykdom betyr for meg at sykdommen kan endre seg og at jeg faktisk kan bli bedre. Det er noe håp i det.

Det å leve med langvarig sykdom er for meg en hverdag hvor jeg må tenke meg om hvordan jeg bruker min energi. Jeg er planlegger og prioriterer nøye, har fokus på hvile og på ting som gjør meg glad. Noen dager mer mer utfordrende enn andre, men sånn er nå livet for de aller fleste.

 

Hvilke råd har du til andre med langvarige sykdommer som ønsker å gjøre det de drømmer om?

Jeg vil oppfordre dem til å se hvordan deres langvarige sykdom kan jobbe for deres drømmer og ikke mot. Jeg vil anbefale dem å jobbe med å dyrke egne gode egenskaper og se hvilke muligheter som åpner seg da. Jeg ville brukt minst mulig tid på å fokusere på begrensninger og hindringer. Jeg tenker at vi med langvarig sykdom kan få til akkurat det som vi drømmer om, vi må bare være litt smartere på hvordan vi bruker våre egen energi og være god på å planlegge.

 Regine foredrag web

Hva er en typisk dag for deg?

En typisk dag for meg er å stå opp kl 06.00, lage matpakker, og få barna på skolen. Klokken 08.30 kommer jeg til klinikken vår og der møter min blide og gode medgrunder Laila meg. Er kroppen vond så får jeg en kjapp behandling før vi tar imot første pasient kl 09.00. Dagen pleier å fly avgårde da det er så spennende å få lov å møte så mange flotte, modige og tøffe kvinner og menn som ønsker å leve bedre med sin langvarig sykdom. Jeg lærer så mye av dem. Dagen er ferdig kl 15.00, da er det hjem å spise middag før den ene etter den andre fritidsaktiviteten skal kjøres til. Kl 21.00 er barna lagt, det er ro i huset. Min mann setter på en LP med god musikk og så hender det at jeg sovner på sofaen, før jeg legger meg igjen kl 23.00. Her skulle jeg sikkert ha sagt noe om at jeg tar en treningsøkt og lager middagen fra bunnen av, noen dager er slik, men det er flest dager hvor jeg ikke har energi til det.

 

Fortell oss en ting vi ikke vet om deg!

Jeg elsker Melodi Grand Prix. Jeg er skikkelig Eurovision nerd.

 

Hva gleder du deg mest til å snakke om den 19.mai?

Jeg gleder meg til vi skal snakke om de små endringene som du kan gjøre for å leve litt bedre med egen sykdom. Jeg gleder meg til å snakke om de vanskelige følelsene som vi må jobbe oss igjennom for å komme videre i vår egen prosess, slik at vi kan akseptere våre helseplager. Det å jobbe med egen aksept er helt grunnleggende for å leve bedre. Jeg gleder meg og til å få snakke sammen med vår naprapat Laila og vår lege Hege. De er kloke damer.

 Bilde til Tami Hege web

IMG 2189 web

Regine, Laila og Hege møter du på arrangementet: Hvordan leve med langvarig sykdom: Markering av fibromyalgidagen 2022 fra kl 18:00 i Kvinnehelsehuset.

 

Les mer om arrangementet på Facebook.

Hold deg oppdatert

Motta informasjon og nyheter fra oss i Bergen N.K.S. Legg inn din e-post adresse under: