Okidoki for Sanitetens uke!

Lyst til å samle familie og venner til en velsmakende middag rundt bordet? Bytt ut fredagstacoen med denne smakfulle quesadillaen fra Okidoki!

I lys av Sanitetens uke - Spis med oss, har Bergen sanitetsforening spurt Okidoki, et nytt og spennende tilskudd til restaurant og barmiljøet i Bergen om å dele en oppskrift med oss. Oppskriften er utviklet for at du skal kunne lage den hjemme til nære og kjære, og enkelt finne ingrediensene i butikken.


Fokuset er på ferske ingredienser og deilige smaker. Si hei til Okidokis versjon av den Mexikanske street-fooden quesadilla de sesos!

Okidoki Stekt quesadilla

Du trenger:

Ingredienser:
6 tomatillos eller tomater
2 hvitløksfedd
4 jalapenõs
1 medium gul løk
1 lime (Beregn litt ekstra hvis du bruker tomatillos)
Koriander
Havsalt
 
Fyll:
Mozzarella
Cheddar
Ferskost fra ku
Frisk oregano
4 poteter
Litt ekstra vann hvis du bruker tomatillos. Tomatillos kan du finne på meny, globalfoods eller på nett.

IMG 8902

Okidoki bruker tomatillos fra Stavanger, produsert av salsitas.
 
Fremgangsmåte:
 

1.Kok potetene og kutt dem i terninger. Stek dem så i litt olje og sett til side.

2. Kutt løk i store biter. Stek i panne uten olje på høy temperatur sammen med hele jalapenos og hvitløk. Stikk hull på jalapenosene i forkant med gaffel. Stek grønnsakene til de får så mye farge som mulig uten å være brent.

3. Stek deretter tomatillos/tomater på samme vis.
 
4. Legg de stekte grønnsakene i en bolle og ha plastfolie over for å dampe dem litt.
 
5. Putt en klype salt i en morter og deretter stekt hvitløk, og jobb denne til en tykk pasta. Legg deretter i resten av grønnsakene og jobb til de er oppløst. Har du ikke morter kan du bruke blender.

6. Legg til noen dråper limejuice om du vil ha salsaen mer syrlig.
 
7. Forhåndsvarm tortillalefser i pannen, slik at de ikke knekker når de foldes.
 
8. Legg i en teskje ost og noen potetkuber, brett og fest med tannpirkere.

 9. Ta i godt med olje, ca 2 cm i en liten kjele. Stek den brettede tortillaen til den er gyllenbrun på hver side. Ha kjøkkenpapir klart på et fat, og legg dem der for å dryppe av seg. 
 
10. Legg salsa på toppen, i tillegg til fersk ost, rømme og koriander. 
 
La gjerne flere i familien og venner hjelpe til med matlagingen! Det er sosialt og hyggelig å lage mat sammen.
 

Okidoki Stekt quesadilla 1

 
Buen apetito!
 

Oppskriften er utviklet av Alonso og Matt. 

Alonso vokste opp i Mexico city, før han fant kjærligheten i Bergen. Så fikk Alonso kontakt med Alex som eier Tempo Tempo og nedre Nygård, og de begynte arbeidet med å lage den perfekte taco. Resten er historie! Målet var ikke å lage en restaurant i tradisjonell forstand, men mer en bar - og ha fokus på atmosfære. For Okidoki er det viktig å være vennlig og yte god service, og ikke minst dele en bit av den meksikanske kulturen.
 
Matt har bakgrunn som gourmet kokk fra Glasgow, og har tidligere jobbet hos Cornelius. Han har familie i Norge, og pleide å ha sommerjobb på fabrikken til Askeladden forlag. Matt har jobbet mange spennende steder, blant annet på Isle of Sky - hvor alle ingrediensene hans kom fra en radius på 50 miles. Og han er veldig god i rugby!
 

IMG 8943

 
Okidoki er en unik liten "hole in the wall" med herlige mennesker og herlig mat! Ta turen til skostredet 14 og nyt fantastiske tacos fra sjarmtrollene Matt og Alonso! Les mer her: 
 IMG 8978