Samarbeidspartnere til Norges første Kvinnehelsehus: Menopause by Anita

Vi setter fokus på menopause i samarbeid med Anita Prante

Altfor mange kvinner vet for lite om overgangsalderen, og går glipp av mulighetene for å ta grep og få en god overgangsalder. Symptomene i overgangsalderen er mye, mye mer enn hetetokter og uregelmessig mens. Særlig de psykiske endringene er vanskelige å få has på, og kan påvirke livskvaliteten i negativ retning.

Nei, det trenger ikke være noe galt med deg, og ja, det er god hjelp å få. Du trenger ikke bite tennene sammen, krumme ryggen og holde det ut. Vi skal ha det bra i denne lange livsfasen som i gjennomsnitt varer 4-7 år! Vi trenger å snakke høyt om overgangsalderen, spre faktabasert kunnskap og knuse myter som holder oss fastklemt i gamle tabuer.

BSF har spurt Anita Prante, som er jordmor, ansvarlig for flerkulturell doula og kraften bak Menopause by Anita om hun kan fortelle litt om seg selv;

 samarbeidspartnere kvinnehelsehuset livsmestring portrett

Hvem er Anita?
Jeg heter Anita, er 50 år og jordmor. Menopausebyanita.com er mitt bidrag til bedre kvinnehelse i overgangsalderen for alle kvinner! Menopausebyanita er i flere sosiale medier og du finner masse nyttig informasjon på instagramkontoen @menopausebyanita eller Facebook med samme navn.

Jeg deler kunnskap og erfaringer om alle tema relatert til den tabubelagte overgangsalderen.

Hvordan tror du det vil bli å være involvert i kvinnehelsehuset?
Det er en ære å få være med i ressursgruppen for Kvinnehelsehuset. Jeg er overbevist om at Kvinnehelsehuset blir en viktig aktør og pådriver for kvinnehelse i det  21. århundre. Kvinnehelsehuset blir et sted hvor kvinner, uansett alder og kultur, møtes og deler kvinnelivet på godt og mindre godt. Det blir spennende, gøyt og motiverende! Jeg gleder meg enormt!


Hva gleder ser du mest frem til for høsten?
Jeg gleder meg mest til 3 ting:

1. Åpningen i august
2. Å vise de Flerkultuelle Doulaene jeg koordinerer her i Bergen det nye Kvinnehelsehuset
3. Å få spre kunnskap og innsikt om overgangsalderen gjennom foredrag, workshoper og andre gøye events på Kvinnehelsehuset i regi av Bergen sanitetsforening. Særlig blir det stas med en fantastisk markering av den internasjonale menopausedagen 18. oktober! Hak det av i kalenderen din allerede!»

Frem mot offisiell åpning 20.august vil vi i BSF introdusere samarbeidspartnerne våre i det nye Kvinnehelsehuset. Vil du lese mer om det nye kvinnehelsehuset? Ta en titt her:

Hold deg oppdatert

Motta informasjon og nyheter fra oss i Bergen N.K.S. Legg inn din e-post adresse under: