Sanitetens uke - Spis med oss!

Spis med oss – en uke med fokus på hvor viktig det er å samles rundt et måltid, for å fremme fellesskap, inkludering og sunt kosthold.

 


Dette året har vært, og er, svært spesielt for samfunnet da mange har kjent på ensomhet og isolasjon under koronakrisen. Vi har valgt å markere uken gjennom ulike digitale aktiviteter som kan gjøre koronahverdagen litt lettere.

Aktivitet i fellesskap

Fysisk aktivitet hjelper på humøret, og bidrar til samhold og fellesskap i en utfordrende tid. Yogarommet tilbyr både fysisk og digitale yogatimer, og drives av superkvinnen Benedicte Clementsen. Vi ønsker å gi bort et klippekort på 5 yogatimer til to heldige vinnere, til en verdi av 1100,-. Konkurransen løper ut uke 39 og du finner den her:

Sunt kosthold

Sanitetsforeningen er store fans av de to brødrene som driver den veganske restauranten The Daily Pot i Vaskerelven. Begge to er lidenskapelig opptatt av sunn mat, og henter inspirasjon fra ulike verdenshjørner. Vi har samarbeidet med The Daily Pot om en liten konkurranse – hvor du kan vinne gavekort for deg og en venn! Konkurransen legges ut på Facebook 24.09, og vinneren trekkes i uke 40.

Måltid rundt et bord

Det å spise sammen med andre er svært viktig for menneskers helse og tilfredshet i en krevende tid. Vi har samarbeidet med Bergens nye stjernerestaurant Okidoki om to smaksrike middagsoppskrifter du kan lage selv, og samle familien rundt bordet i fellesskap. Okidoki fikk nylig full pott av BT’s matanmelder, les mer her: https://www.bt.no/btmagasinet/i/Jo26Bm/okidoki-er-langt-over-ok. Oppskriftene legges ut på Facebook og sendes via nyhetsbrev 23.09.

Ensomhet

Bergen er en studentby, og det er trist å tenke på at mange nye studenters første møte med byen er fullstendig isolasjon og ensomhet på grunn av Korona. Derfor strømmer vi et musikkfordrag med vår egen Marthe Valle – som står bak RO/URO prosjektet til isolerte beboere på Koronahotellet. Samtidig leveres burgere og fries fra den kortreiste catering leverandøren Helletun. Du kan lese mer om RO/URO her;. Konserten streames 25.09, og vil legges ut via Facebook live.

Følg med på Facebook og Instagram denne uken, og meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta oppskrifter fra Okidoki.

Image
Image
Image