Si hei til Bergens første Doulaer!

Leder Helén Botnevik var på KK og gratulerte 7 nyutdannede Doulaer, 4 til blir ferdig i høst. Det er aller første gang Bergen har fått Doulaer. De er utdannet i regi av NKS og de skal koordineres av KK. Helén delte også ut røde fleecejakker til Doulaene.


Doula er en erfaren fødselsledsager som gir emosjonell, praktisk, fysisk og informativ støtte til en kvinne og hennes partner gjennom graviditet, fødsel og barseltid.

En doula utfører ingen medisinske oppgaver og har ikke medisinsk ansvar, men skal være en trygg, beroligende og alltid tilstedeværende ledsager som kjenner kvinnen/paret og deres ønsker, tanker, behov og følelser rundt fødselen. Hun er ikke et alternativ, men et komplement til jordmor.

To amerikanske leger, Marshall Klaus og John Kennel, navnga betydningen av kontinuerlig emosjonell og fysisk støtte fra en annen kvinne, den såkalte "doulaeffekten". Sammen med Penny Simkin og Annie Kennedy valgte de ordet "doula" for å beskrive en kvinne som tjener en annen kvinne, slik ordet ble brukt i det gamle Hellas. De stiftet DONA International, den internasjonale doulaforeningen, i 1992. I USA og flere andre land har bruken av doulaer blitt utbredt. Norsk Doulaforening ble opprettet høsten 2008 (snl.no.)

Vi ser frem til å jobbe mot et nytt kvinnehelsehus til høsten!

Image
Image
Image