Sisterhood kurs

Rachana, Lise og Vivian har vært på sisterhood kurs i Oslo denne helgen.

Sisterhood er jentegrupper som møtes en gang i uken gjennom ett skoleår. Gruppen består av 10-12 jenter i aldersgruppen 12-20 år. Målet er at jentene skal utvikle gode venninnerelasjoner, styrke deres psykiske helse og utfolde seg positivt. Sisterhood ledes av kvalifiserte gruppeledere. Annenhver gang er det temakveld og aktivitetskveld. Bestemte Sisterhood-øvelser åpner for kommunikasjon, bevisstgjøring og relasjonsbygging. Det som snakkes om i gruppa blir blant deltakerne og kommer ikke ut til omverden.

foredrag


Erfaringer fra kurset
Rachana forteller at Sisterhood kurset i Oslo var lærerikt. Tanken er at august er en fin måned for oppstart av sisterhood gruppen til Bergen sanitetsforening. Vivian forteller at det har vært en inspirerende helg på kurs. -"Vi har lært nye verktøy og prøvd ut mange øvelser – og innimellom måttet bevege oss ut av komfortsonen.... Det har vært gode diskusjoner og gruppeprosesser". Vivian forteller videre at vi gleder oss til å gå i gang med arbeidet i Bergen sanitetsforening. Trekløveret vil bruke våren til å planlegge godt og arbeide med rekruttering, og starte opp Sisterhood-gruppe over sommeren. Det kommer også til å bli arrangert åpne Jentedager i forkant, for at jenter kan bli kjent med oss og Kvinnehelsehuset.

sisterhood boken

Gruppelederkurs til høsten for deg som vil bli frivillig

Gruppelederkurset gir deg informasjon og ferdigheter til å starte en Sisterhood gruppe i regi av Bergen sanitetsforening. Du får en attest etter ferdig gjennomført kurs. Kurset er obligatorisk for alle som ønsker å være gruppeleder. Det er ingen krav til forkunnskaper. Å lede en Sisterhood gruppe er utrolig givende arbeid! Dere blir kjent med unge jenter med forskjellig bakgrunn og ser forandring hos deltakerne etter hvert som de strekker seg og får økt selvtillit gjennom de ulike øvelsene.

stickers

Dersom du ønsker å være frivillig i gruppen kan du ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hold deg oppdatert

Motta informasjon og nyheter fra oss i Bergen N.K.S. Legg inn din e-post adresse under: