Vi gir ikke karakter. Vi bygger karakter! Møt vår nye samarbeidspartner; Dale Oen Academy

Avbrutt opplæring har store konsekvenser for den enkelte og samfunnet. Pr i dag har samfunnet ikke et organisert tilbud til disse elevene. Sammen med Dale Oen Academy sikrer Bergen sanitetsforening tilbudet til 2 klasser for 2020/21 fordi vi tror på deres arbeidsmåte og verdivalg. Vi har slått av en prat med daglig leder Kjetil Nordås for å lære mer om akademiet.Fortell oss Kjetil, hva er Dale Oen Academy?

Dale Oen Academy er et oppdager-år for ungdom mellom 15 og 18 som har havnet utenfor videregående skole. Gjennom praktiske oppdrag er målet å gi ungdommene mestringsopplevelser og troen på seg selv, samtidig som de lærer om naturen, samfunnet og ikke minst seg selv. Våre hovedmål med tilbudet er å hindre frafall, trene opp psykisk og fysisk helse og bygge karakter.

Hvordan havnet du der?
Jeg har jobbet mange år som lærer og skoleleder, og gjennom den jobben fikk jeg kjennskap til The Dale Oen Experience, som holdt valgfag på skolen. Mitt liv i skolen har vært preget av søken etter tiltak som faktisk hjelper ungdom som skolesystemet ikke er tilpasset, og som har sine styrker utenfor klasserommet. Med Dale Oen Academy kan vi få til ting som i skolen har vært umulig på grunn av strukturelle begrensninger. Det er enormt motiverende og meningsfullt.

Fortell en suksesshistorie!
Det som har gjort mest inntrykk på meg er å være med på den personlige utviklingen deltakerne har hatt i løpet av et intenst år. En innesluttet og dypt deprimert gutt i en krisesituasjon som noen måneder etter holder foredrag for 60 mennesker om hans personlige reise og den overvektige gutten med destruktiv lav selvtillit som avslutter året med å springe full maraton er to av de sterkeste minnene fra i fjor. Disse ungdommene har enorme kvaliteter, og kan få til mye mer enn jevnaldrende. De vet det bare ikke selv.

Hva er planene for høsten på akademiet?
Etter høstferien starter vi opp med vårt andre kull; denne gangen med avdeling både i Øygarden og Bergen. Vi kommer til å videreføre de beste oppleggene fra i fjor, og gjøre mye nytt og spennende også. Mellom 16 og 20 nye håpefulle skal få muligheten til å realisere potensialet sitt og ta verden med storm. Det gleder vi oss enormt til.

Hva vil dere bruke støtten fra sanitetsforeningen til?
Fjoråret ble finansiert ved hjelp av knallharde prioriteringer, og var ikke bærekraftig. Med støtten fra Sanitetsforeningen kan vi nå ikke bare få til enda et år, men holde liv i drømmen om å bli et nasjonalt tilbud og hjelpe tusenvis av ungdommer til å nå potensialet sitt hvert år.  Takket være Sanitetsforeningen åpner vi nå en ny avdeling i Bergen; med ny lokasjon, minibuss og to nye flotte voksne med på laget. Vi opplever også Sanitetsforeningen som en god støttespiller og medtenker, så alt ligger til rette for et magisk år.

Vi ser frem til å følge Dale Oen Academy videre!

Les mer om Dale Oen Academy

Image
Image